Tesla Onderhoud & Banden

Wij doen alles voor uw Tesla!

 

Tesla onderhoud

Er gaat veel berichtgeving rond over het onderhouden van uw Tesla. Zo leest u berichten over dat onderhoud aan uw Tesla vrijwel niet meer nodig is en andere bedrijven geven aan van wel. Wat is nu waar?

Net zoals een benzine of diesel auto, heeft ook uw Tesla onderhoud nodig. Dat dit ander onderhoud is dan een brandstofmotor, spreekt voor zich. Zo hoeven wij bij uw auto geen rekening te houden met: olieverversing, vervanging van brandstoffilters of bougies, reparaties van mechanische onderdelen of emissiecontroles. Wat houdt onderhoud aan uw elektrische auto dan in?

In een Tesla zitten elektrische componenten zoals de accu, de remvoering en het koelsysteem. Wij adviseren om deze componenten geregeld te laten controleren. Daarnaast is het voor uw comfort en veiligheid aan te raden om bijvoorbeeld een keer per jaar het interieurfilter te vervangen welke als dienst doet om pollen en andere stoffen tegen te houden.

Accu

Het meest cruciale onderdeel van uw Tesla is het accupakket. Zonder een goed werkende accu rijdt uw auto niet. Het laatste wat u wilt, is stilstand langs de kant van de weg. Daarnaast is de accu een van de duurdere onderdelen in uw Tesla, mocht deze kapot gaan dan kunnen de reparatiekosten hoog oplopen. Het advies is om uw accu geregeld te laten controleren. Bij het controleren van uw accu kijken wij naar: kapotte cellen, een goed werkende lader en de warmteontwikkeling bij het laden en ontladen.

Remvoering

Remblokken vervangen bij een Tesla is zelden nodig. Dankzij regeneratief remmen wordt remenergie namelijk teruggeleid naar de batterij, wat slijtage van de remmen aanzienlijk vermindert. Als gevolg gebruikt u de remmen minder.

Waarom is onderhoud aan de remvoering dan toch nodig? Omdat bij het niet gebruiken van de remmen, er een kans is dat deze na verloop van tijd niet meer optimaal functioneren. Mocht er zich een situatie voordoen dat u de remmen nodig heeft, dan wilt u dat deze het goed doen. Daarom controleren wij ook de remmen voor u.

Koelsysteem

Elektrische componenten zijn gevoelig voor warmteontwikkeling. Daarom heeft uw Tesla een koelsysteem. Neem als voorbeeld uw accupakket. Bij een te hoge temperatuur neemt de levensduur van uw accu sterk af. Om de accu tegen oververhitting te beschermen, wordt deze gekoeld door uw koelsysteem. Omgekeerd is het koelsysteem ook te gebruiken om onder koude omstandigheden de accu te verwarmen tot hij op werktemperatuur is.

De werking van uw koelsysteem moet periodiek getest worden. Om schade en zelfs brand tegen te gaan. Daarom nemen wij dit ook mee in het onderhoud aan uw Tesla.

Kars ten Have – uw Tesla specialist

De medewerkers van Autobedrijf Kars ten Have zijn op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelingen als het  gaat om uw Tesla. Wij vinden het belangrijk dat de medewerkers meegaan met de ontwikkelingen en trends in de markt, daarom volgen zij geregeld trainingen. Om u goed van dienst te zijn, hebben wij naast kennis en ervaring, speciaal apparatuur om uw elektrische auto goed te onderhouden.

Wilt uw eten wat de onderhoudsprijzen zijn van uw Tesla? Neem dan contact met ons op.

 

 

Tesla banden

Autobanden voor uw Tesla nodig? Autobedrijf Kars ten Have is bandenpartner van Tesla. Dit houdt in dat wij alle soorten en maten banden voor uw Tesla kunnen leveren en monteren.

Tesla Model 3, Model S en Model X banden

Voor Tesla Model 3, Model S en Model X hebben wij diverse topbanden op voorraad. De meeste banden voor uw Tesla zijn voorzien van de zogenoemde silent technologie. Dit houdt in dat de banden zo minimaal mogelijk geluid maken. Aan de binnenkant van de band zit een schuimlaag welke ervoor zorgt dat het geluid wordt gedempt. Daardoor rijdt u in een stille Tesla!

Tesla autobanden kopen?

Bij aankoop van Tesla banden worden deze vakkundige gemonteerd, tegen een scherpe prijs! Wij nemen meteen de uitlijning van uw auto mee. Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan contact met ons op. De medewerkers van Autobedrijf Kars ten Have staan u graag te woord.

Plan een afspraak voor montage en ga met uw Tesla veilig het zomer- of winterseizoen in!

 

Heeft u vragen over Tesla Onderhoud of Banden? Neem dan contact met ons op.