Onderhoudsbeurt

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Grote of kleine beurt nodig?

Het soort onderhoudsbeurt, klein of groot, en de bijbehorende kilometerstand of tijdsduur staan omschreven in het onderhoudsboekje en/of instructieboekje van uw auto. Volgens de hierin beschreven onderhoudsintervallen vinden kleine en grote beurt meestal om en om plaats. Bij een grote beurt worden meer controles uitgevoerd dan bij een kleine beurt en meestal worden er ook meer onderdelen vervangen. Wanneer u uw auto zwaarder dan gemiddeld belast, bijvoorbeeld omdat u elke zomer met de caravan richting Spanje vertrekt, kan het verstandig zijn om voor wat kortere intervallen te kiezen. Autobedrijf Kars ten Have adviseert u graag.

Wat doet de monteur bij een kleine beurt?

Ook dat verschilt per merk, model en uitvoering van uw auto. Bosch Car Service gaat te werk volgens de technische checklist die elke autofabrikant voorschrijft. Dit betreft onder meer de controle van alle vloeistofniveaus in de auto inclusief mogelijke lekkage, banden, remmen, verlichting, brandstofleidingen, V-riemen, ruitenwissers, et cetera. Bij een kleine onderhoudsbeurt worden ook het oliefilter vervangen en de olie ververst. Belangrijk om dit niet over te slaan, juist omdat de onderhoudsintervallen steeds langer worden.  

Wat doet de monteur bij een grote beurt?

Alles wat de monteur van Autobedrijf Kars ten Have bij een kleine beurt naloopt, komt ook bij een grote beurt aan bod. Dus ook bij een grote beurt wordt het oliefilter vervangen en de olie ververst. Daarnaast worden het brandstoffilter, luchtfilter en interieurfilter gecontroleerd en meestal vervangen. De monteur beoordeelt ook de niveaus en conditie van de remvloeistof en koelvloeistof, omdat de kwaliteit en werking daarvan met de tijd afnemen. Door deze tijdig te verversen, kunt u zorgeloos blijven rijden. Om dezelfde reden worden bijvoorbeeld ook de accu, remmen, uitlaat, schokdempers, V-riemen en brandstofleidingen gecontroleerd.

Is een grote beurt altijd nodig?

Om kort te zijn: ja. De onderhoudsbeurten die de fabrikant voorschrijft zijn preventief bedoeld, zodat u onderweg niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Zeer nuttig is ook de algemene visuele inspectie die de monteur uitvoert. Zo kan hij eventuele slijtage van vitale onderdelen die tot een defect zal leiden tijdig ontdekken en u hierop wijzen. In overleg met u wordt dan bepaald of en wanneer deze onderdelen worden vervangen. Voor u een hele zorg minder.

Originele of Bosch-onderdelen?

Alle onderdelen van Bosch voldoen aan de fabrieksspecificaties. Zo blijft deze merkgarantie gewaarborgd en voldoet Bosch Car Service aan de Europese regelgeving. De kwaliteit en levensduur ervan zijn uitgebreid in de praktijk bewezen. Samen met de vakkundige montage door onze vakbekwame monteurs bieden ze u vele jaren zorgeloos rijplezier. Niet voor niets krijgt u ook garantie op alle Bosch-onderdelen en op de uitgevoerde werkzaamheden of reparaties. Wij zien u namelijk graag weer terug in onze werkplaats voor een volgende onderhoudsbeurt.

Waar kunt u zelf op letten?

Omdat uw auto misschien maar eenmaal per jaar in het autobedrijf komt, is het aan te bevelen om regelmatig uw bandenspanning te meten, vloeistofniveaus te checken en dus ook olie te peilen. Elke motor verbruikt enigszins olie, ook van een nieuwe auto! Bosch Car Service werkt samen met Castrol. Hiermee hebben we voor elke auto de juiste olie in huis en is uw motor verzekerd van een optimale smering en bescherming.

Ben ik vrij in het autobedrijf waar ik een kleine beurt laat uitvoeren?

U mag zelf bepalen door wie u het onderhoud van uw auto laat uitvoeren. Ook wanneer uw auto nog onder fabrieksgarantie valt, kunt u kleine (en grote) beurten laten verzorgen door Bosch Car Service, mét behoud van de fabrieksgarantie. Dit is in overeenstemming met de Europese regelgeving. Wij monteren originele onderdelen volgens fabrieksspecificaties en beschikken over de actuele documentatie van alle merken, de juiste gereedschappen en diagnoseapparatuur met actuele software. Zo weten onze uitstekend geschoolde monteurs precies welk onderhoud uw auto nodig heeft en wanneer. Zit er geen fabrieksgarantie meer op uw auto? Wij bieden u voor het onderhoud aantrekkelijk geprijsde, hoogwaardige Bosch-onderdelen, die wat betreft kwaliteit en levensduur niet onderdoen voor originele.

Tips voor zorgeloos rijplezier

  • Controleer zelf regelmatig de verlichting, het oliepeil, de bandenspanning en het niveau van de ruitensproeier- en koelvloeistof. Komt u er met het instructieboekje niet uit? Onze monteurs maakt u graag even wegwijs onder de motorkap.
  • Zit de APK er weer aan te komen? Combineer deze dan met een grote beurt dan is de APK Keuring zelfs gratis.

Uw auto is toe aan een grote beurt of kleine beurt? Maak online uw afspraak bij Bosch Car Service.

Interesse? Maak hier gelijk een afspraak!