Granulaat reiniging

Heeft uw auto vervuilde inlaatkleppen? Wij maken ze schoon!

Heeft uw auto last van
onderstaande symptomen?

Dan kan het maar zo eens zijn dat de inlaat kleppen ernstig zijn vervuild.

Dit komt onder andere door de steeds strengere milieu eisen die worden gesteld aan auto’s, waardoor fabrikanten worden genoodzaakt om extra systemen (EGR) en ander inspuit technieken (directe inspuiting in plaats van indirecte inspuiting) toe te passen. Met als gevolg het vervuilen van de inlaatsysteem.

Dan bent u bij Autobedrijf Kars ten Have aan het juiste adres. Wij hebben een speciaal ontwikkeld reinigingssysteem om de inlaatkleppen weer schoon te krijgen. Hier bij hoeven wij de cilinderkop niet te demonteren wat altijd veel kosten met zich mee brengt.

Hoe werkt het dan wel? We demonteren het inlaatspruitstuk waardoor we zicht krijgen op de inlaat kleppen. Dan verdraaien we de motor net zover tot de kleppen dicht staan bij de cilinder die we als eerste willen gaan reinigen. Het reinigen gebeurt met een speciaal ontwikkeld granulaat, dat wij met een speciaal pistool op de kleppen stralen. Te gelijk word het stof en het vuil weg gezogen.  aardoor er na genoeg geen granulaat achterblijft. Na deze procedure word er nog een neutralisatiemiddel op de klep gespoten dat de achter gebleven granulaat  neutraliseert en het geen schade aan zal brengen aan uw motor.

Weet u nu niet zeker of u zo’n motor in uw auto heeft? Bij de volgende merken is dit een veel voorkomend probleem Citroen, Peugeot, Mini, BMW. In deze auto’s worden vaak de THP motoren gebruikt. Maar ook bij de VAG groep komt dit voor onder andere de TSI, TFSI.

Voor en na de reiniging

Hoe werkt granulaat reiniging?

Interesse? Maak hier gelijk een afspraak!