Automaatspoelen

Heeft u een auto met een automatisch versnellingsbak?

Heeft uw auto last van
onderstaande symptomen?

Dan is het goed om uw automatische versnellingsbak van de auto eens te laten spoelen.

Het trekken van bijvoorbeeld een caravan of vlot rijgedrag veroorzaakt in een automatische versnellingsbak hogere thermische belasting en heeft een negatieve invloed op de smering en levensduur van de olie die gebruikt word.

De fabrikant schrijft meestal niet voor dat de olie van de automatische versnellingsbak ververst dient te worden. Ook wel filled for life genoemd. Toch zorgt het niet verversen bakolie vaak voor schakelproblemen in de automatische versnellingsbak.

Ruw schakelen, slip in de versnellingsbak en bij pas hogere toerentallen opschakelen zijn veelgehoorde klachten van een automatische versnellingsbak met vervuiling in de olie. Deze vervuiling zet zich af in de regelventielen in de automaatbak. Hierdoor gaat de functionaliteit en doorstroom van de regelventielen achteruit, waardoor schakelklachten kunnen ontstaan.

Long life olie?

Wat is
automaat spoelen?

Middels deze methode kunnen we een reinigend additief toevoegen aan de olie om het schakelbrein en alles eromheen grondig doch veilig te reinigen. Dit reinigende additief is gebaseerd op bestanddelen die zich ook in de automaatolie bevind, alleen op zeer geconcentreerde basis. Hierna word de oude olie via de spoelmachine afgepompt, het automaat filter wordt vervangen waarna de automaat gespoeld wordt. De spoelmachine spoelt de automaat door de resterende olie af te pompen en gelijktijdig nieuwe olie die aan fabrieksspecificaties voldoen toe te voegen.  

Door deze methode is nagenoeg alle vervuiling en oude olie verdwenen. En zou de automatische versnellingsbak weer aanzienlijk beter moeten werken.

Helaas zijn er ook gevallen waarbij het spoelen te laat is geweest, wij kunnen namelijk geen inwendige mechanische problemen verhelpen met spoelen.

Ons advies is daarom ook om elke 100000km de automatische versnellingsbak preventief te laten spoelen dit voor het behoud en levensduur van u automatisch versnellingsbak.

Benieuwd naar de kosten voor uw auto? Neem contact op.

Klachten snel verhelpen?
Maak direct een afspraak!